Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 1 december 2017

Veckobrev v. 49. Åk 1.

Hej hem!!


Vi startade veckan med att göra fina ljuslyktor som vi nu kommer att tända varje morgon. 
Igår var vi på julspel hela skolan i kyrkan. Det var trevligt och mysigt och en bra start på vårt nya område i So:n som handlar om traditioner. Vi avslutade vårt arbete med kamratskap med en övning  som heter 4-hörn.Den handlar om ställningstagande och ger bra diskussioner.


Barnens ord:
Vi varit på Julspel i kyrkan. Det handlade om en skomakare som väntade på Jesus. I svenskan har vi arbetat med boksatven Ää. Vi har gjort älgar av våra händer och fötter. Vi har jobbat med faktatexter i "En läsande klass". Vi har lärt oss om gråsuggor, myror och bin.  I engelskan jobbade vi med djur och uttrycket "How many ?". Vi har gjort ljuslyktor på bilden som vi tände på morgonen idag.Vi började läsa ur boken "En förtrollad jul". Vi har varit i skogen på No:n och tittat på mossor och lavar med luppar.I matten har vi jobbat med talen 11 och 12. Vi har fått ryggsäckar!!


V.49

Sv: Bokstaven Kk, En läsande klass (faktatexter och spågumman), ASL.
Ma: Diagram.
So:Traditioner och klassråd.
No: Vinter.
Eng: Animals.
Bild: Spindelnät. 
Idrott: Ninjabana.

Läsläxa: Kap. 13. s.52-55. Läxbok s.14.

Trevlig 1:a advent!!
Lina, Pernilla och Tove.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar