Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 8 december 2017

Veckobrev 50, klass 3

Veckobrev 49
Hej hem!
En fin vecka tillsammans med alla härliga barn! Det är så stämningsfullt på morgonen i klassrummet när alla barn tänder sina ljuslyktor och får lyssna på en julsaga.
Denna vecka fick vi titta närmare på egenskaper hos bitsocker och strösocker. Vi undersökte också hur det löser sig i vatten. Nästa vecka ska vi undersöka vi saltkristaller.
Nästa vecka på onsdag kommer klassen att få se ett luciatåg, som klass 2 anordnar. Klassen fick en jättefin inbjudan i veckan!                                                                                                                                                                                                                                                                                   Trevlig helg och fin andra advent!
Sofia Helena Gunilla Jonathan Jessica


Översikt vecka 50
Svenska: Vi arbetar vidare med barnens mini-romaner huset. Denna vecka kommer det att börja snöa i barnens berättelser, vintern har kommit! Vi fortsätter arbeta fördjupat med att förstå och använda skiljetecken på olika sätt i stationer.

No: Vi arbetar med NTA lådan förändringar. Denna vecka får klassen undersöka saltkristaller.

Engelska: Vi fortsätter att arbeta med meningar och ord om vädret. How's The Weather? Fortsätt gärna hemma att träna på orden nedanför. Både uttal och att stava. Förförståelse:  https://www.youtube.com/watch?v=rD6FRDd9Hew.
1.     snö = snow
2.     sol = sun
3.     regn = rain
4.     blåsigt = windy
5.     molnigt = cloudy
6.     kallt = cold
7.     varmt = hot
8.     blött = wet

So: Barnen får avsluta sina arbeten om länderna de har fördjupat sig i och presentera för varandra i smågrupper.

Matematik: Vi kommer fortsätta arbeta med multiplikation. Ma-läxa tisdag till tisdag.


Idrott: Vi börjar passen med uppvärmning. Vi rör oss till musik och provar dansformen bugg. Vi tränar sista veckan på koreografidans för att fredag efter lunch visa upp vår dans på skolan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar