Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 8 december 2017

Veckobrev 50 Åk 2

Hej hem!

Nu känns det att vi är inne på slutet av terminen och vi längtar efter jul. Eleverna ser fram emot sitt Luciatåg med spänning.

I svenska så har eleverna fortsatt sitt arbete med ordklasser. I engelska så har vi pratat om olika jul-ord som Merry Christmas, Santa Claus and Christmas Trees. I matematiken fortsätter vi på multiplikation, Alla jobbar på samma ställe i matteboken (kap 4),  de som inte är färdiga med tidigare sidor har själva haft ansvar att ta hem och göra klart (pga ledighet, sjuk eller varit borta från lektionen). Till våren kommer vi skicka hem läxa i matteboken 2A för de som inte är färdiga med kap 1-3. På idrotten har vi haft dans, eleverna har fått lära sig en folkdans, Oh Susanna. Eleverna var jätteduktiga på att ta in informationen och få till denna ringdans.

Simskola för måne-gruppen blev inställt i torsdag då personalen ringde och meddelade att de haft inbrott och kunde inte ha någon verksamhet i badhuset. Vi hoppas att måne-gruppen kan bada nästa torsdag istället.
Tisdag nästa vecka behöver eleverna inte byta om för idrott, vi kommer öva Lucia/julspel samt ha olika lekar/danser på idrottslektionen.


måndag: musik
tisdag: läsläxa, öva till Lucia/julspel
onsdag: Luciafirande eleverna samlas 17.30 i klassrummet
torsdag: simskola måne-gruppen
fredag: Lilla aktuellt, two stars and a wish


Trevlig helg!
Lena, Ida och Annelie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar