Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 1 december 2017

Veckobrev 48, klass 3

Hej hem!
I måndags fick alla barn hem en varsin tandborste från tandsköterskan som var här och informerade om tänder. Barnen fick se ett bildspel om hur det kan gå om man inte är noga med sina tänder.
I torsdags fick vi njuta av julspel i Ättetorpskyrkan. Nu fick man verkligen julkänsla, bara snön som saknas.  
Nästa vecka på tisdag får eleverna ta ut sin komptid för att de började tidigare när vi åkte in på skolkonsert. Barnen slutar 13.30.
Nu börjar många att läsa ut sina läseböcker. Vi ger inte ut nya böcker då alla ska få börja med ABC-klubben efter jullovet. 

Trevlig helg!
Sofia Helena Gunilla Jonatan Jessica

 
Översikt vecka 49
Svenska: Vi arbetar vidare med barnens mini-romaner huset. Vi fortsätter arbeta fördjupat med att förstå och använda skiljetecken på olika sätt ex. elevspel på Ipad och skriva text tillsammans. Barnen kommer att arbeta i olika stationer.

No: Vi arbetar med NTA lådan förändringar. Denna vecka kommer vi titta närmare på blandningen med salt och vatten, för att upptäcka vad som händer efter avdunstning.   

Engelska: Vi arbetar med meningar och ord om vädret. How's The Weather? Träna gärna hemma på orden nedanför. Både uttal och att stava. Vill du arbeta med förförståelse redan nu kan du lyssna och titta på denna sång: https://www.youtube.com/watch?v=rD6FRDd9Hew
1.     Snö = snö
2.     Sol = sun
3.     Regn = rain

So: Vi avslutar geografin med ett prov om världen. Barnen ska känna till bland annat världsdelarna och hav.

Matematik: Vi kommer fortsätta arbeta med multiplikation. Ma-läxa tisdag till tisdag.


Idrott: Vi börjar passen med uppvärmning. Vi rör oss till musik och provar dansformen Bugg. Vi övar också vidare på en koreografidans. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar