Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 24 november 2017

Veckobrev v.48. Åk 1.

Hej hem!


Den här veckan startade vi med en visionsdag om Ansvar. En trevlig och givande dag tillsammans med hela skolan. Utifrån "Bedömningsstöd i svenska" har barnen skrivit en berättelse för första gången. Det gick väldigt bra och fantasin sprudlade i klassen. 

På måndag nästa vecka ska vi göra ljuslyktor och på fredag kommer vi att börja tända ljus på morgonen och läsa en julsaga december ut. Vi kommer också att lyssna på radiokalendern sista passet på dagen. På tisdag går Ekorrarna till skogen!!  Vi kommer att gå på "Julspel" i Ättetorpskyrkan på torsdag. Det gör att idrotten blir inställd då, så inga idrottskläder!

Julavslutningen är fredag 22 dec. Vi går gemensamt bort till Ättetorpskyrkan på morgonen och sen har vi avslutning för hela skolan. När vi kommer tillbaka kl 10.00 slutar barnen skolan. Säg gärna till i god tid hur barnen ska gå på fritids den här dagen, som tar vid när skolan slutar. Avslutningen är för skolbarnen och personal på skolan och det beror på att det är ont om plats i kyrkan. 

Vi vill bara påminna alla om att det är viktigt att ni ringer in och sjukanmäler ert barn varje dag eleven inte är i skolan. Detta om man inte från början knappat in fler dagar. Det tar tid för oss att ringa hem till de barn som inte kommer på morgonen om de inte är sjukanmälda. Det är bland annat på grund av säkerhetsskäl så att det inte har hänt barnen något på väg till skolan.   

Barnens ord: 

Vi har jobbat med bokstaven Dd i svenska. Vi hade en skrivuppgift i svenskan och skrev berättelser.  I matten har vi jobbat med vilken term som fattas. Vi har arbetat med konstnären och våra inre bilder i En läsande klass. På idrotten har vi haft rörelse och lekar, det var lite svettigt. Vi har haft Ansvarsdag där i var i olika grupper. Vi prata om ansvar i matsalen, lekte lekar ute och prata om hur man tar ansvar. I So:n jobbar vi vidare med kamratskap. Igelkottarna gick till skogen och tittade på mossa och lava med luppar i snön. På elevens val jobba vi klart med Sagomatte. Vi har gått 63 dagar i skolan. 


V.48

Sv: Bokstaven Ää, En läsande klass.
Ma: Talen 11 och 12.
So: Kamratskap.
No: Skogen, tittar på lavar och mossor/ avslutar hösten.
Eng: Animals.
Bild: Ljuslyktor. 

Trevlig helg!!
Lina, Pernilla och Tove. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar