Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 10 november 2017

Veckobrev v.46. Åk 1.

Hej hem!


Den här veckan har vi avslutat vårt arbetet med trafik i So:n. Barnen fick gå en promenad i samhället och prata om och träna på hur man gör i trafiken. Nästa vecka är det Läsvecka. Hela skolan startar dagen med att läsa en kvart varje morgon. Vi kommer sedan att lyssna på en saga varje dag tillsammans i gymnastiksalen med resten av skolan. På onsdagen går vi till biblioteket där barnen kommer att få information om biblioteket samt lite boktips. Barnen kommer i samråd med oss få låna två böcker som barnen ska ha i skolan. Vi vill man låna och ta hem får man gärna gå dit på fritiden. Vi kommer att avsluta Läsveckan på fredagen med ett gemensamt uppdrag att sätta upp i matsalen. 

Barnens ord: 

Vi har haft svenska och arbetat med bokstaven Tt. I bokstavsboken gjorde vi tigrar eller tårtor. I ASL skrev vi 10 ord på Ipaden, som vi sen läste och satte in i vår ASL-bok. Vi har haft matte och jobbat med talen 9 och 10 och 10-kompisar. Vi har haft So och har jobbat med trafik, sista veckan. Vi gick runt i trafiken. På idrotten har vi dansat, de flesta tyckte det var roligt men lite svårt. I No:n har vi lärt oss om mossor och lavar. Vi jobbar med En läsande klass och speciellt med detektiven. I musiken fick Ines välja önskelåt. På bilden jobba vi med färglära.  Varje dag gör vi kalendern och dagens mattetal. På engelskan fick vi visa att vi kunde talen 1-10 på engelska genom att färglägga pingviner och följa instruktioner på engelska. Vi har läst läxläxan idag och den var lite svårare.Vi har gått 53 dagar i skolan!! Vi skriver barnens ord :)V.46

Sv: Läsvecka, bokstaven Vv, biblioteket, En läsande klass. ASL-att skriva meningar.
Ma: Sagomatte, Vilken term fattas?
No: Jobba klart med hösten.
So: Kamratskap
Bild: Spindelnät.
Idrott: Dans. 
Eng: Animals. 

Läsläxa: Kapitel 10 sid: 44-47. Läxboken s. 12

Trevlig helg!!
Lina, Pernilla och Tove. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar