Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

torsdag 23 november 2017

Veckobrev v. 47 - FörskoleklassSandtorpets förskoleklass veckobrev, v47.
Hej alla föräldrar!
Vi hade en väldigt trevlig och innehållsrik läsvecka. Veckan började med att vi läste om vad en folksaga är och hur de uppkom. Därefter läste vi ”korven på näsan” en svensk folksaga. Be barnen berätta den för er, de tyckte att den var rolig! Därefter var det dags att höra vad Nallarna varit med om. 
Efter förmiddagsrasten samlades alla klasser i gympasalen för att få höra vår sagoberätterska läsa en klassisk folksaga. Varje dag denna vecka fick barnen höra en klassiker och den kunde vara upp till trettio minuter lång. Barnen var fascinerade och satt stilla och lyssnade.
Bilder på sagorna finns uppsatta i korridoren om ni vill se. På fredagen fick alla välja ut en saga och rita något från den. Resultaten finns även de i korridoren.
I språklekarna har vi jobbat med begreppet faktatext. Vi läste fyra korta faktatexter om dinosaurier och barnen skulle försöka komma ihåg något de fick veta om dem. I arbetsboken gällde det att para ihop namnskylt på rätt dinosaurie tillsammans med en bild på en ledtråd. Vi hjälptes åt och det gick bra.
I mattelekarna jobbar vi med geometri, cirklar och trianglar, rektanglar och kvadrater. Praktiska övningar innan vi jobbar i boken som vanligt. Vi har övat på att använda linjal, inte så lätt att hålla den stilla!
På idrotten har vi jobbat med bollar på olika sätt, kasta, fånga, studsa. Vi har även haft olika grovmotoriska övningar, att träna kroppskontroll och koncentration. Denna vecka har vi haft en hinderbana till barnens stora förtjusning. Glöm inte att skicka med rätt kläder och handduk denna dag!
Snart är det advent, och till dess ska vi ha våra ljusstakar klara. Varje barn har fått göra en ljusstake i lera som de ska få ha tänd framför sig i samlingsringen under adventstiden. Vi läser då julinspirerade sagor som start på dagen.
Under veckorna har vi spelat våra nya spel, haft samarbetsövningar, samt visionsdag med tema ANSVAR. Hur tar jag ansvar i matsalen, på skolgården, i klassrummet, i kapprummen, i gympasalen osv. Många diskussioner och kloka tankar delgavs denna förmiddag.
Vi jobbar vidare med våra lekgrupper och har också haft dramaövningar med Johanna.
Nu går tiden fort fram till jul. Kom ihåg att lämna in lovlappen. Skolavslutningen är den 22/12. Vi kommer att vara i Ättetorpskyrkan och vi börjar vår dag här i skolan som vanligt men slutar kl10.00 denna dag.  Avslutningen är för barn och pedagoger, tyvärr inga föräldrar, ni får vänta till sommaravslutningen.
Glöm inte bort att ni är hjärtligt välkomna att vara med oss i verksamheten!


Vecka 48.

Måndag: Samling, nallarna berättar, SKOGEN.

Tisdag: Samling, språklek, rast, mattelek.

Onsdag: Samling, idrott, rast, matte, fira Elsa och Agnes.

Torsdag: Samling, vi går för att se julspel i Ättetorpskyrkan, mitt val.

Fredag: Samling, dagens jobb, rast, språklek.


Vecka 49.

Måndag: Samling, Nallarna berättar, SKOGEN.

Tisdag: Samling, språklek, rast, mattelek.

Onsdag: Samling, idrott, rast, språklek.

Torsdag: Samling, språklek, rast, dagens jobb, mitt val.

Fredag: Samling, Språklek, rast, drama, språklek.

Trevlig helg önskar
Eva-Marie, Sara, Åsa, Ferial och Johanna.


  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar