Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 24 november 2017

Veckobrev v. 47 Åk 2

Hej hem!

Vår visionsdag med tema Ansvar i måndags blev en lyckad temadag. Eleverna pratade om att ta sitt egen ansvar i olika situationer och på olika platser så som i matsalen, klassrummet, leken, kapphallen och på rasten.

I svenska så har halva klassen fått börja arbeta med dikter. Vi har skrivit femstegsdikter och pratat om vad en dikt är. Andra delen av klassen gjorde julbilder på bildlektionen. Nästa vecka byter vi så att alla får göra båda delarna. I matematik så fortsätter vi att arbeta med addition och subtraktion med växlingar. I No så har vi odlat ärtor i tre olika krukor. En ärta har i planterats i sand, en i lera och sista i jord. Nu ska vi följa dessa ärtor, vattna dem varje dag och se hur olika de växer och vad det beror på. I So så har eleverna fått börja sitt arbete om "vår värld" och kartor.

På torsdag nästa vecka så ska vi alla på skolan gå tillsammans till Ättetorpskyrkan för att titta på julspel på morgonen. Därför uteblir simskolan för måne-gruppen och de går veckan därpå (v. 49) istället.

På fredag så går vi ner till biblioteket och lånar nya läseböcker. Då är det även 1 december och vi börjar lyssna på radiokalendern och har högläsning och tänder ljus på morgonen nu fram till jul.

Julavslutning! På fredag morgonen den 22 december så går hela skola tillsammans till Ättetorpkyrkan och efter det så har vi julavslutning på skolan. På grund av platsbrist så kommer julavslutningen bara vara för elever och personal på skolan. Eleverna slutar skolan kl 10.00 på fredagen, men frita är öppet efteråt. Säg gärna till i tid hur ditt barn kommer gå den dagen. 

måndag: musik
tisdag: idrott, läsläxa
onsdag: bild, no
torsdag: Julspel i Ättetorpskyrka. Inget bad för måne-grupp
fredag: Biblioteket, Lilla aktuellt

Trevlig helg!

Lena, Ida och Annelie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar