Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

torsdag 23 november 2017

Veckobrev 48, klass 3


Veckobrev 47
Hej hem!
Veckan startade med en temadag med Ansvar i fokus på hela skolan. Barnen fick göra olika övningar och samtala om hur man tar ansvar i skolan ex. matsal, klassrum, raster och kapprum. På tal om kapprum finns det mycket omärkta kläder, titta igenom och se vad som är ditt barns och hjälp oss att skriva namn i kläderna.
Nästa vecka på måndag får klassen besök av Marie Bergström som arbetar på Folktandvården. Hon ska informera om hur man sköter om sina tänder på bästa sätt.

Har du ännu inte tagit med en glasburk ex. syltburk eller barnmatsburk till bilden så gör det till nästa vecka.

På torsdag på förmiddagen går vi till Ättetorpskyrkan för att ta del av julspel.
På musiken fick barnen testa att skapa egen musik, det finns att hämta på radioapan, musikmaskinen.

Julavslutningen är den 22 december mellan 08.15-10.00. Vi samlas vid klassrummet och går tillsammans upp till Ättetorpskyrkan. Av platsbrist är det bara elever och personal som kan ha avslutning tillsammans i kyrkan. Har ni andra tider på frita den dagen så meddela i tid.

Trevlig helg!
Sofia Helena Gunilla Jonatan Jessica

Översikt vecka 48

Svenska: Vi arbetar vidare med barnens mini-romaner huset. Vi arbetar fördjupat med att förstå och använda skiljetecken på olika sätt ex. elevspel på Ipad och skriva text tillsammans.  
No: Vi arbetar med NTA lådan förändringar.  Denna vecka ska vi lära oss mera om att separera ämnen genom att filtrera dem. De ska ta reda på vart de olika ämnena tar vägen vid filtreringen och formulerar slutsatser av sina observationer.
Engelska: Vi fortsätter att arbeta med månader och fraser kopplat till födelsedag. Denna vecka har vi inga glosor men är du osäker på månaderna så fortsätt att träna. På elevspel finns ett roligt sätt att lära sig: https://www.elevspel.se/amnen/engelska/4294-days-months-and-seasons.html
So: Vi arbetar med en individuell fördjupning om ett land. Vecka 49 skriver barnen ett litet prov om det vi har lärt oss om världen.  
Matematik: Vi börjat med multiplikation.
Idrott: Vi börjar passen med uppvärmning. Vi rör oss till musik och provar dansformen Line dance. Nyfiken på hur man gör? Här finns en film om dansen. https://www.youtube.com/watch?v=xVYuhGIUuto. Vi övar också vidare på en koreografidans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar