Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 17 november 2017

Veckobrev 47 åk2

Hej alla föräldrar!

Denna vecka har vi haft en härlig och rolig Läsvecka. Eleverna har fått 15 min tyst läsning varje morgon samt sagoläsning av skolans "sagotant" varje dag kl 10 i gympasalen. Idag har eleverna som avslutning fått måla en bild ifrån en valfri saga som vi fått lyssna på under veckan. Alla elever på skolan har fått en liten cirkel att måla i som vi sätter upp i korridoren utanför idrottshallen.

I svenska så fortsätter vi att skriva berättelser, går igenom stavningsregler och arbetar med olika bokrecensioner. I matematik arbetar eleverna med uppställningar i addition och subtraktion med växlingar. I so så jobbade sol-gruppen med barnkonventionen medens måne-guppen var på simskola. I bild den här veckan så har sol-gruppen målat diamanter. Eleverna fortsätter att öva på sina julsång inför Lucia, glöm inte öva hemma också. På idrotten denna vecka så har eleverna diskuterat hälsa med eleverna och utfört qigong.

Nästa vecka så startar vi veckan med visionsdag på måndagen med tema ansvar. Hela skolans elever är indelade i fyra grupper som kommer få gå runt till fyra olika stationer och arbeta med ansvar på olika sätt.

måndag: visionsdag om Ansvar
tisdag: Idrott, Läsläxa
onsdag: Bild, No
torsdag: Simskola sol-gruppen
fredag: Engelska, Lilla aktuellt

Trevlig helg!

Ida, Lena & Annelie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar