Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 10 november 2017

Veckobrev 46, klass 3


Veckobrev 46

Hej hem!

En härlig vecka ännu gången, barnen har bland annat experimenterat med olika blandningar. Se bilden nedanför och be barnen berätta hemma! Veckan avslutades med ett idrottspass där barnen har fått börja träna på en dansen, kanske kan ni fortsätta träna hemma=)
Nästa vecka kommer vi att åka till Norrköping på onsdag för att få njuta av Norrköpings symfoniorkester. Konserten heter Världens sju underverk.  Denna dag behöver alla börja skolan 07.30 då bussen går tidigt på morgonen. Det är alltså en dag då barnen bör äta frukost hemma och vara färdiga för att åka 07.30. Barnen kommer att kompenseras för denna tid framöver, vi får lov att återkomma om när.Nästa vecka kommer skolan ha läsvecka. Barnen kommer att få möta en sagoberättare varje dag samt att vi läser extra mycket i skolan.

Barnen fick i onsdags göra ett nytt lästest för att se hur utvecklingen av läsningen fallit ut efter läs-duschen i 9 veckor. Nu kommer vi att börja träna på matematiklistor där barnen kommer att träna olika räknesätt: huvudräkning, addition, subtraktion och multiplikation. Vi kallar det för matte-dusch.

Trevlig helg!

Sofia Helena Gunilla Jonatan
Översikt vecka 46

Svenska: Vi arbetar vidare med barnens mini-romaner huset. Denna vecka skriver vi rita bilder till kap 6. Denna vecka kommer någon att fylla år i huset. 

No: Vi fortsätter med NTA lådan förändringar. Uppdrag 5 det handlar om att undersöka och beskriva nya blandningar och hur de kan lösa sig ifrån varandra.  

Engelska: Vi jobbar med text och ord om månaderna. Vi arbetar med ett kapitel som heter When´s your birthday? Träna på månaderna, uttal och att skriva de:

January

February

March

April

May

June

July

August

September

October

November

December

So: Vi arbetar med världsdelarna och världshaven. Barnen får också börja skriva om en världsdel och ett land som en fördjupning. Nästa vecka blir det ett prov på det som vi har lärt oss. Barnen får ta med sig sina böcker om världen att träna i.

Matematik: Vi fortsätter med uppställningar

Idrott: Vi fortsätter med inomhusidrott. Vi kommer de närmaste veckorna fokusera på olika danser. Vi övar vidare på en dans med koreografi som vi kommer ha en mindre uppvisning med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar