Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 10 november 2017

Veckobrev 46 Åk 2

Hej på er!

I svenska så övar vi vidare på att eleverna får skriva berättelser med inledning, handling och avslut. Vi jobbar vidare med att gå igenom olika stavningsregler bland annat lång och kort vokal, dubbelteckning. I mattematik så arbetar eleverna med uppställningar med addition vi har även börjat med uppställning med subtraktion.
I No så har vi nu släppt ut våra maskar i det fria och sammanfattat vad som hänt i våra komposter under dessa veckor och varför. Fråga gärna barnen hemma vad som har hänt med gräs, löv och fruktskal som vi gett maskarna! I So har har måne-gruppen haft diskussioner kring barnkonventionen. Eleverna har fått välja att skriva och rita om en rättighet som de tycker är viktig att alla barn ska få ha. Många kloka tankar kom fram under diskussionerna. Solgruppen var då på simskola, nästa  vecka byter vi så månegruppen har simskola och solgruppen So.  Både i musik och engelska så över vi på sångerna som klassen ska sjunga på Lucia. På bildlektionen har måne-gruppen fått måla diamanter, solgruppen har haft Svenska i halvklass, nästa vecka byter vi.

Cattis har kollat av Bravokoden igen, alla elever har gått framåt. Läsduchen har gett stora framsteg ser vi, härligt!

Nästa vecka har vi Läsvecka på skolan med temat; Klassiska folksagor. Varje morgon så startar vi dagen med en kvarts tyst läsning. Kl 10 varje förmiddag går alla elever på skolan till gymnastiksalen för att tillsammans lyssna på en saga som uppläses av "sagotanten". Läsveckan avslutas på fredagen med ett gemensamt uppdrag.

Vi har en liten grupp som v45-51 fortsätter med matteforskningen, vi tränar vidare på automatiseringen tex. 1+3, 2+3, 5+3, 4-3, 8-3,dubblorna 3+3, 5+5, tiokompisar 7+3, 8+2.
Träna hemma, i bilen, var som helst, detta är bra för alla, dessa tal ska bara sitta! (lilla plus, lilla minus)

måndag: musik, matte
tisdag: läsläxa, idrott, matte
onsdag: bild, No
torsdag: simskola för månegruppen, So för solgruppen
fredag: engelska, Lilla aktuellt

Trevlig helg!

Lena, Ida och Annelie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar