Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 10 november 2017

Från rektor till vårdnadshavare för elever i årskurs 3

Hej!


Förutom rektorsbrevet, så vill jag rikta mig lite speciellt till er vårdnadshavare för elever i årskurs 3 – där av detta brev.

Dels har jag glädjen att berätta att Lisa har fått en liten flicka. I klassrummet finns en två bilder på Lisas dotter. 

Sedan vill jag få möjligheten att berätta lite om förändringar som vi gjort i personalstyrkan i årskurs 3 under de senaste veckorna. Under hösten har personalgruppen i årskurs 3 bestått av Helena, Gunilla, Sofia och Johnny. På grund av ändrade förhållanden så har nu Johnny börjat arbeta i årskurs 6 på Åbymoskolan som elevassistent. Vi har därför anställt en annan elevassistent som heter Jessica, som kommer att börja måndag vecka 47.

I oktober blev Helena sjukskriven på heltid av personliga skäl och är sedan vecka 42 tillbaka på halvtid. Jag ber om ursäkt att vi var oklara i ett veckobrev om Helenas roll i klassen, och jag tar på mig detta. Målet är att Helena ska komma tillbaka på heltid och därför tänker vi kortsiktigt i dagsläget. Under hennes deltid kommer hon att ansvara för och ha huvudansvar för undervisningen i matematiken, och Sofia tar resterande ämnen. Under oktober har vi haft vår vikarie Jonathan på en mer permanent basis för att stötta klassen. Han kommer fortsätta att arbeta i klassen fram till jullovet. 

Jag vet om att Helenas och Sofias planer kring höstens undervisning har fått ändrats på grund av de ändrade  förutsättningarna, och jag och pedagogerna i årskurs 3 jobbar för att barnen ska bli så lite påverkade av detta som möjligt. Mitt mål som rektor är att inte skapa för många förändringar för barnen i deras skolmiljö, men ibland är det tyvärr oundvikligt. Vi försöker också, i den mån det går, att ta in så få okända vikarier som möjligt – därför är vi glada att Jonathan (som är känd för barnen) kunnat vara vikarie i klassen nu under en tid. 
     
Varmt välkommen att höra av dig om det skulle vara något! Lättast att nå mig är via mail (frida.dahlstrom@norrkoping.se) eller sms (072-599 13 76) – och att jag ringer upp dig om du önskar. Men självklart är du välkommen att också ringa men kan då vara lite svårare att nå på grund av möten mm.Vänliga hälsn. Frida Dahlström, rektor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar