Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 27 oktober 2017

Veckobrev v.45. Åk 1.

Hej hem!


Den här veckan har vi haft "Vänskapsvecka" i skolan. Dagligen har vi arbetat med hur man är mot varandra och hur man är en bra kompis. Vi har gjort klippdockor som sitter tillsammans med resten av skolans dockor i matsalen, hand i hand. Vi har gjort vänskapsblommor som sitter i vår hall och varje rast har eleverna fått små enkla uppdrag att uträtta. Varje dag har vi tittat på ett avsnitt av "Vara vänner" från UR. Där slutar berättelsen alltid tragiskt och vi har gemensamt diskuterat vad karaktärerna i filmen kunnat gjort annorlunda och hur man kan hjälpa huvudpersonen i varje avsnitt. Sedan har vi tittat på det bättre slutet!! Vi har även uppmärksammat FN-dagen och internationella nalledagen. Barnen har idag arbetat med sina medtagna gosedjur och gjort en mindre presentation av dessa. Vi avslutade vår temavecka med härlig sångsamling tillsammans med hela Sandtorpet!


Nästa vecka är det lov från skolan. Eftersom Höstlovet numera kallas för "Läslovet" uppmuntrar vi givetvis alla till att läsa lite extra där hemma, gärna tillsammans. På tisdagen veckan efter lovet  avslutar vi vårt trafikarbete i So:n med en gemensam promenad i samhället. Detta för att titta på olika trafikskyltar, övergångsställen och att tänka på hur man går i trafiken.  

Under december brukar vi göra det lite extra mysigt i klassrummet på morgonen. Vi läser högt och tänder ljus. I år tänkte vi att barnen skulle få tillverka ljuslyktor att ha på borden och vi skulle behöva lite hjälp av er att samla in glasburkar. Vi tar tacksamt emot dem under v. 45. 


Barnens ord:

Vi har haft storsjung i gympasalen. Vi har haft med oss våra gosedjur och jobbat med Nalledagen. Vi har jobbat med addition och subtraktion med 3 termer i matten. Vi repeterat bokstäver i svenska. Vi har gjort klippdockor och satt upp dem i matsalen. I No skrev vi faktatexter om igelkotten och ekorren. På idrotten har vi jobbat med samarbetsövningar. I SO:n har vi jobbat med trafik, FN-dagen och kamratskap. Vi har tittat på  "Vara Vänner". När vi jobba med reflexer fick vi en varsin reflex. Vi har gjort vänskapsblommor. Vi har haft vänskapsvecka. 

V. 45

Sv: Bokstaven Tt, En läsande klass, ASL.
Ma: Talet 9 och 10.  10-kompisar.
So: Trafik.
No: Mossor och lavar.
Eng: Avsluta nummer.
Bild: Färglära.
Idrott: Dans. 

Läxa: Läsläxa kap. 9 sid: 40-43. Läxboken sid: 11.

Ha ett fint lov!!
Lina, Pernilla och Tove.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar