Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 27 oktober 2017

Veckobrev V.(44) 45 Åk 2

Hej, alla föräldrar i åk 2
Nu har vi kommit halvvägs på denna termin och ett välbehövligt höstlov för oss alla. Glöm inte läsa för era barn eller om de läser för er. Många kallar detta lov för läslovet då läsningen är viktigt för barns kunskapsutveckling.

Denna vecka har vi haft temat vänskapsvecka, alla på skolan har gjort klippdocka som vi satt upp i matsalen, värt ett besök! Vi har även gjort en vänskapsblomma där man fått skriva in hur man tycker en bra kompis skall vara på varje blomblad. Till varje förmiddagsrast har eleverna fått ett uppdragskort/kompiskort med olika uppdrag man kan göra för en vän, uppskattad aktivitet! Vi har även uppmärksammat Internationella Nalledagen, eleverna har berättat, visat och skrivit om sitt eget gosedjur.

Nu är första delen på matteforskningen klar, Jocke som är mellanhand mellan forskarna och skolan var på skolan i torsdags och samlade in material. Jocke tycker att våra elever har varit JÄTTE duktiga och kämpat på väl dessa veckor. Jocke meddelade även att vi är en klass som är bland de bättre i Norrköpings kommun resultatmässigt. Andra delen av matteforskningen (v.46-50) kommer enbart beröra de som ännu inte har automatiserat talområdet 0-10.
I matteboken kommer vi efter lovet börja jobba med kap 3 (s.82) addition med uppställning, något som eleverna väntat och längtat efter.

I svenskan har vi jobbat vidare med vokaler och stavning. Läsduschen avslutades idag men vi väljer att fortsätta för detta har gett ett bra resultat på alla elevers läsning.
Vi har utforskat vad som händer i våra maskkomposter på No lektionen. I So har vi pratat om FN dagen samt barnkonventionen vi har även uppmärksammat #metoo - stopp, min kropp! Idag har vi tittat på lilla aktuell och diskuterat vad som händer i vår värld.

Veckan efter lovet,
Måndag: Skriva om min helg/lov
Tisdag: Läsläxa, idrott, lästest
Onsdag: Bild, No
Torsdag: Simskola för Solgruppen, Ma
Fredag: Ma, Eng, Lilla aktuellt

Trevligt Höstlov/Helg!
önskar
Lena, Ida och Annelie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar