Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 20 oktober 2017

Veckobrev V.43. Åk 1.

Hej hem!


Den här veckan har vi avslutat med lite filmmys och avskedskalas för Alicia som åker till Spanien resten av läsåret! Vi önskar alla henne och familjen en rolig upplevelse och vi kommer att sakna Alicia. Vi hoppas hon kommer tillbaka till åk 2. Johanna var iväg på utbildning igår torsdag och därför passa vi på att dela upp musikfilmen "Alvin och gänget" på två dagar. Idag med lite popcorn och kramkalas. 

Nästa vecka är det "Vänskapsvecka" på Sandtorpsskolan. Vi kommer att arbeta med kamratskap varje dag och göra olika uppdrag, både i klassrummet och på rasterna. På tisdag är det FN-dagen och då fördjupar vi oss mer i vad FN är och gör.  På fredagen är det Internationella nalledagen och då kommer vi avsluta vänskapsveckan med att barnen får ta med sig ett valfritt gosedjur till skolan. Vi kommer sedan att arbeta med gosedjuret under dagen och barnen kommer att få göra en mindre presentation i slutet av dagen. Vi kommer även att ha en gemensam samling med resten av skolan och sjunga tillsammans utifrån vårt vänskapstema. 

Barnens ord: 

Vi har spelat innebandy på idrotten. Vi har kollat på "Alvin och gänget". Vi har jobbat med bokstaven Ii i svenska. Vi har jobbat med talet 8 och subtrahera och kontrollera i matten. Vi har haft No och gjort "Lövrävar".  Vi har skapat igelkottar med barr i vår bokstavsbok. Vi har jobbat med trafik i So:n. Vi har räknat och gjort "Loppor" på engelskan. Vi har fått nya "mini" whiteboards som vi har jobbat med. Vi har haft läsläxa. Vi har haft färglära på bilden. Vi hade olika stationer på matten där vi fick gå runt och arbeta i grupper. Vi har haft ASL och skrivit på Ipads. Vi har haft klassråd och elevråd den här veckan. Vi börja med att addera 3 termer i matten. 

Studiedag på fritids måndag 23/10. Skoltider gäller 08.15-13.30.

V. 43

Sv: Vi repeterar bokstäverna vi har arbetat med under terminen. 
Ma: Addition och subtraktion med 3 termer. 
No: Faktatexter om Ekorren och Igelkotten.
So: Trafik, kamratskap och FN.
Bild: Klippdockor och vänskapsblommor. 
Idrott: Samarbetsövningar.

Läxa: Läsläxa kap.8 sid. 36-39. Läxboken sid. 10.

Trevlig helg!!
Lina, Pernilla och Tove. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar