Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 20 oktober 2017

Veckobrev 43, klass 3

Veckobrev 43

Hej hem!
Ännu en trevlig vecka med ett spännande innehåll. Barnen har bland annat arbetat med särskrivning. Be dem berätta om vilka tokiga ord som det kan bli.
Barnen har arbetat med lera i bilden. Gunilla har visat barnen teknik i lera. I veckan kommer barnen att få ta hem sina konstverk. Nästa område i bilden är stilleben.
Nästa vecka är det vänskapsvecka på skolan. Vi kommer att göra olika övningar och avslutar veckan med en gemensam storsjung.
På tisdag är det FN-dagen (förenta nationerna). Vi kommer att arbeta med FN under veckan. Vill du läsa mer redan nu finns information på hemsidan: https://fn.se/
På tisdag den 24 oktober åker vi in till Norrköping för att få ta del av Den magiska spårvagnen. Dagen kommer ge barnen en historisk inblick om Norrköping. Vi kommer att äta mat inne stan för att sedan ta bussen tillbaka tills skolan vid 14.00. Eleverna slutar som vanligt 14.30.
Vi påminner igen om att fritidshemmet har planeringsdag nu på måndag. Det menas att barnen går skoltid, det vill säga 08.15 - 13.30.
För information så kommer barnen efter jullovet att få börja med nya böcker till läsläxan. Det är materialet ABC-klubben som barnen även hade i åk 1. Barnen kommer att få låna en varsin bok som heter Nyckeln till skatten. Mer information kommer längre fram.

Trevlig helg!
Sofia Helena Gunilla Jonatan JohnnyÖversikt vecka 43
Svenska: Vi arbetar vidare med huset. Denna vecka ritar vi bilder till kap 5, ryktet. Barnen ritade fantastiska bilder denna vecka så nu är det skrivandet till dessa som återstår. Vi fortsätter arbetet med läsdusch varje dag.
No: Vi fortsätter med NTA lådan förändringar. Uppdrag 2 och 3, det handlar om IS och avdunstning. Fokus kommer att handla om: vätska till gas sedan tillbaka till vätska.
Engelska: Vi jobbar med text och ord om musik. På tisdag kollar vi meningarna du har tränat på. Barnen får nya glosor efter lovet.
So: Vi arbetar med världsdelarna, denna vecka Nordamerika.  Vill du träna världsdelarna? Vecka 46 ska vi ha ett test om världen så börja träna redan nu på namnen, läge och hav. Detta kan du bland annat göra på elevspel.  Gå in på elevspel.se, sök på geografi och träna världsdelarna eller tryck på denna länk: https://www.elevspel.se/amnen/geografi/271-trana-pa-varldskartan.html
Matematik: Vi fortsätter med uppställningar men nu med subtraktion.     

Idrott: Vi fortsätter med inomhusidrott. Vi kommer de närmaste veckorna fokusera på olika danser. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar