Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 20 oktober 2017

Veckobrev 43 Åk 2

Hej på er!

Vi har haft en fin och bra vecka tillsammans. Vi hade klassråd i onsdags då vi diskuterade läget i klassen och vad vi jobbar med just nu i olika ämnen. Alla klasser skulle också prata om hur vi på skolan jobbar med kamratskap. Två elever tog sedan med sig våra tankar till elevrådet som hölls i torsdags.

I svenska så läser vi i våra nya läseböcker som vi lånat på biblioteket, jobbar vidare med läsdusch och lär oss mer om vokaler och stavning. Vi fortsätter vårt arbete med matematikforskningen. I engelska så lär vi oss fler kroppsdelar genom sång och rörelse.

Eleverna har fått beröm för att arbetsron har blivit mycket bättre i klassrummet. Vi behöver jobba lite mer på att få det lugnare och mer ordning på våra saker i kapphallen också när vi ska ut eller in från rast.

Idag har vi haft fredagsmys! Vi har kört tras-hockey i klassrummet, be gärna ditt barn berätta hur man spelar. Efter det så lyssnade vi på musik, åt glass och målade teckning till Emilia som har haft sin sista dag hos oss idag innan hon åker till Spanien för resten av läsåret.

Vi har "vänskapsvecka" på skolan nästa vecka. Varje dag så kommer vi arbeta med vänskap både i klassrummet och på rasterna. Det är FN-dagen på tisdag så då pratar vi om vad FN är och gör. Vi avslutar veckan med storsjung i gympasalen med hela skolan då vi sjunger vänskapssånger som vi lärde oss under vår temadag om Trygghet. Det är även internationella Nalle-dagen på fredagen så barnen får gärna ta med sig ett valfritt gosedjur hemifrån och presentera för varandra på fredagen.

Vi påminner om att fritidshemmet är stängt på måndag! Skolan är öppen som vanligt 8.15-13.30

mån: musik
tis: läsläxa, idrott
ons: bild, NO
tors: simskola för måne-gruppen
fre: Lilla aktuellt

Trevlig helg!
Lena, Ida & Annelie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar