Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 13 oktober 2017

Veckobrev 42, klass 3


Veckobrev 42
Hej hem!
Det har varit en regnig vecka men det har inte påverkat barnens humör till lek och inlärningen. Vi startade denna vecka upp med NTA. Barnen har gjort egna mappar och fått utföra första uppdraget. Fråga gärna hemma hur det gick med brustabletten.
För information kommer vi åka in till Norrköping den 24 oktober för att under dagen få ta del av Den magiska spårvagnen. Dagen kommer ge barnen en historisk inblick om Norrköping. Detta kommer vara ingången till historian vi senare kommer att läsa om i skolan. Denna dag kommer vi behöva ändra barnens starttid på dagen för att hinna åka med bussen in till Norrköping. Alla barn behöver vara på skolan kl: 07.30. Vi får kompensera tiden vid ett annat tillfälle, återkommer om tillfälle.  
En påminnelse! Måndag den 23/10 har fritidshemmet planeringsdag. Det menas att barnen går skoltid, det vill säga 08.15.13.30.
Helena har varit hemma under två veckor av personliga skäl. Hon kommer vara sjukskriven på deltid framöver och kommer inte undervisa i årskurs 3. Sofia tar över undervisningen, med stöd av Jonathan.

 Trevlig helg och håll i hatten!
Sofia Helena Lisa Gunilla Johnny
Översikt vecka 42
Svenska: Vi arbetar vidare med huset. Denna vecka skriver vi texten till kap 4. Barnen ritade fantastiska bilder denna vecka så nu är det skrivandet till dessa som återstår. Vi fortsätter arbetet med läsdusch varje dag.

No: Vi fortsätter med NTA lådan förändringar. Uppdrag 2. 

Engelska: Vi jobbar med text och ord om musik. På tisdag kollar vi glosorna du har tränat på och barnen får nya ord att träna.
So: Vi arbetar med världsdelarna, denna vecka Sydamerika. Vill du träna världsdelarna? Gå in på elevspel.se, sök på geografi och träna världsdelarna eller tryck på denna länk: https://www.elevspel.se/amnen/geografi/271-trana-pa-varldskartan.html

Matematik: Vi fortsätter med uppställningar med addition.    
Idrott: Vi fortsätter med inomhusidrott. Vi kommer de närmaste veckorna fokusera på olika danser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar