Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 13 oktober 2017

Veckabrev 42 Åk 2

Hej hem!

I svenska den här veckan så har vi jobbat mycket med vokalerna i alfabetet. Vi jobbar med vilka som är de hårda, mjuka, långa och korta vokalerna. Då kommer vi också in på varför vissa ord stavas på ett visst sätt. Be gärna ditt barn visa med hjälp av sina armar vilka som är de hårda och mjuka vokalerna.

I No så har vi gjort minikomposter till våra maskar i små påsar. Eleverna har arbetat i par och döpt sina maskar, gett dem mat och vattnat jorden som maskarna bor i. Vi har också gjort en större kompost med plastväggar så att vi kan följa och se vad vad som händer i en kompost under fem-sex veckor.

I mattematik fortsätter matematikforskningen. I engelska så jobbar vi med att lära oss vad våra kroppsdelar heter på engelska. Vi sjunger "head, shoulders, knees and toes". I so så har vi sett på Lilla aktuellt och pratat om nyheter.

På fredag nästa vecka så går vi ner till biblioteket på morgonen för att låna nya böcker.

Vi vill påminna om att måndag den 23/10 så har fritidshemmet planeringsdag. Det innebär att eleverna går skoltiderna 8.15-13.30 den dagen.

måndag: musik
tisdag: Läsläxa, idrott
onsdag: bild, No
torsdag: simskola för sol-gruppen
fredag: biblioteket, Lilla aktuellt


Trevlig helg!
Lena, Ida och Annelie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar