Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 27 oktober 2017

Vecka 45, klass 3

Veckobrev 44 och 45
Hej hem!
Denna vecka har vi haft vänskapsvecka i skolan. Det innebär att barnen har fått arbeta med hemliga vänskapskort vid raster, skapat vänskapsblomma och lärt sig mer om FN och barnkonventionen. Vi avslutade veckans med storsjung alla på skolan och det var fantastiskt roligt och uppskattat av oss alla. Fråga ditt barn om dansen/rörelsen till sången!
I tisdags var vi i Norrköping och åkte spårvagn eller var det en tidsmaskin? Vi fick en annorlunda och rolig historialektion som vi kommer att arbeta vidare med längre fram på terminen.
Denna vecka avslutade vi läsduschen och kommer veckans efter lovet att göra ett nytt lästest för att se hur utvecklingen av läsningen fallit ut. Veckan efter lovet kommer vi ha extra mycket fokus på matematik. Det kommer vara liknande med listor fast kallas matte-dusch.
Nästa vecka är det höstlov så alla barn är lediga från skolan. Se gärna lovet som ett tillfälle att läsa lite extra hemma=)

Trevlig helg och trevligt HÖSTLOV/LÄSLOV så ses vi igen vecka 45!
Sofia Helena Gunilla Jonatan Johnny


Översikt vecka 45

Svenska: Vi arbetar vidare med barnens mini-romaner huset. Denna vecka skriver vi rita bilder till kap 5 och fortsätta att renskriva kap.4.  
 No: Vi fortsätter med NTA lådan förändringar. Uppdrag 4 det handlar om avdunstning.
Engelska: Vi jobbar med text och ord om musik. På tisdag kollar vi meningarna du har tränat på. Barnen får nya glosor efter lovet.
So: Vi arbetar med världsdelarna och världshaven. Barnen får också börja skriva om en världsdel och ett land som en fördjupning.
Matematik: Vi fortsätter med uppställningar men nu med subtraktion.     

Idrott: Vi fortsätter med inomhusidrott. Vi kommer de närmaste veckorna fokusera på olika danser. Vi övar vidare på en dans med koreografi som vi kommer ha en mindre uppvisning med. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar