Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 8 september 2017

Veckobrev v.37. Åk 1.

Hej hem!!

I tisdags var Igelkottarna i skogen där de fick små uppdrag . Vi såg också ut en plats där vi ska följa årstidsväxlingarna. Nästa tisdag är det Ekorrarnas tur att gå. I So har vi fortsatt förbereda oss inför kommande utvecklingssamtal, många elever har gjort en inbjudan och lämnat där hemma. Har du inte bokat tid ännu så påminner vi om att göra det så snart som möjligt!

Nästa vecka har vi "Hälsovecka" här på Sandtorpet. Varje morgon tar skolan en gemensam morgonpromenad. Barnen får en pedagogisk fråga att samtala om varje morgon utifrån temat hälsa. Sedan arbetar vi med den frågan under dagen. På måndag startar vi med att samtala om frukost, vad som är bra att äta och varför man behöver äta frukost?! Hälsoveckan avslutas på fredagen med den årliga "Skoljoggen". Skolan går då upp till fotbollsplanen och har uppvärmning och sedan springer varje klass en slinga på Kärleksstigen. När vi kommer tillbaka till skolan får barnen en frukt och dricka. Vi äter lunch som vanligt på skolan. Läs mer om Skoljoggen på: www.skolidrott.se/skoljoggen
Barnen får gärna ha på sig ombyte redan på morgonen! Man får sedan byta om när vi kommer tillbaka, om man vill,  men vi kommer inte att duscha! Tänk på bra skor!
Vi kommer inte att ha vanlig idrott på torsdagen för att vi ska ha "Rör på dig uppdrag" under dagen! Inget ombyte behövs då!

Barnens ord

Vi har målat mandalas och haft musik. Vi har haft rast. Vi har jobbat med bokstaven Aa i svenska. Igelkottarna var i skogen på No, Ekorrarna jobba med trädets delar.  På idrotten har vi haft hinderbana. På bilden har vi gjort självporträtt och satt upp i hallen. Vi har övat på färger på engelska. Vi tränat på att vara tysta. Vi skrivit på Ipaden.Vi har ätit lunch. 


 En efterlysning: Lukaz nya stövlar, svarta med namn i. 

Föräldramöte onsdag 13/9 kl 17.30-18.30.

Vi ser fram emot att träffa er då!

V. 37
Sv: Bokstaven Ss.
Ma: Addition samt talen 4 och 5.
So: Information om skoljoggen .Massagesagor.
No: Skogen för Ekorrar, Kropp och hälsa.
Id: Uppdrag för kroppen.
Bild: Vad åt du till frukost?

Läsläxa: Kap 3 s. 16-19 och läxboken s.5

Trevlig helg!!
Lina, Pernilla och Tove.Från vår Visionsordsdag på Plattaberget :
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar