Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 1 september 2017

Veckobrev v.36, klass2

Hej hem!
Idag så har vi avslutat veckan med en gemensam förmiddag i skogen på platta berget för hela skolan. Eleverna har varit indelade i fyra gruppen och fått gå runt till olika stationer för att arbeta med Sandtorpsskolans fyra visionsord; kunskap, glädje, ansvar och trygghet.

I svenska så har vi arbetat med alfabetiskordning med eleverna. Vi har fortsatt vårt arbete med att skriva berättelser utifrån deras stödord. Vi fortsätter vårt arbete med läsdusch, vårt nio veckors projekt med tjugo 20 minuters intensiv läs och skrivning om dagen. I engelska så har vi utifrån elevernas önskan fått öva på att prata engelska. Vi ”minglade” runt i klassrummet och eleverna fick föra dialoger mellan varandra. -Hello! - How are you? -I am fine, thankyou!  Några av er kanske fick den frågan i onsdags av era barn? J

I No så har vi arbetat klart med våra 5 sinnen. Vi kommer att jobba med människokroppen några fler veckor nu fram tills vi får vår NTA-låda.  I So så har vi arbetat och förberett eleverna inför utvecklingssamtalen som är planerade och bokade till vecka 38. De har fått skriva sin egen inbjudan till er föräldrar. I matte så har eleverna fått arbeta vidare med repetition. På bilden har vi arbetat med handmandalas. På idrotten så har klassen kört Tabata-pass.

Vi påminner er som inte hunnit boka in er på en tid för utvecklingssamtal vid Doodle att göra det så snart som möjligt via länken som ni har fått mailad till er.

Måndag: Musik
Tisdag: läsläxa, Alla till bibliotektét
Onsdag: bild för Månegruppen
Torsdag: Simskola för Månegruppen
Fredag: lilla aktuellt skola

Trevlig helg!

Lena, Ida och Annelie!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar