Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 22 september 2017

Veckobrev v. 39. Åk 1.

Hej hem!!


Den här veckan har vi haft brandövning på hela skolan. Klassen var snabba ut och övningen var mycket lyckad. Vi har haft klassråd och elevråd på skolan. Alla elever får någon gång under åren på skolan gå på elevrådet och representera klassen.  På måndag är det visionsdag. Vi jobbar då med Trygghet i blandade grupper med hela skolan. Nästa vecka är det utvecklingssamtal för alla elever. Barnen har förberett sig här i veckan och vi ser fram emot att få träffa er alla. Vi skickar hem två papper idag med lite att förbereda sig på inför samtalen!!

Barnens ord:

Vi har haft NO och lärt oss mer om svampar. Vi har jobbat med svenska och bokstaven R.  Vi har haft matte och jobbat med subtraktion. Vi har jobbat med mönster och pengar. Vi har tittat på Smartboarden och få använda Ipads. Vi har sett på Lässugen. Vi har haft en läsande klass. Vi har haft SO och tränat på våra utvecklingssamtal. Vi har läst läsläxan.

Torsdagen och fredagen 5-6/10 är det studiedagar i skolan! Fritids är öppet som vanligt!!


V.39.

Sv: Boksataven Ll, En läsande klass och ASL. 
Ma: Addition och Subtraktion.
No: Hösten - Lövträd och barrträd
So: Utvecklingssamtal och trivselenkät.
Id: Sista idrotten ute. 


Läxa: Kapitel 5, sid: 24-27 och Läxboken sid: 7. 

Trevlig helg!!
Lina, Pernilla och Tove.    Inga kommentarer:

Skicka en kommentar