Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 29 september 2017

Veckobrev 40, klass 3


Veckobrev 40

Hej hem!

Ännu en vecka har gått på terminen och vi har arbetat vidare med våra områden. I måndags hade skolan visionsdag med ordet trygghet. Det var olika övningar. Fråga ditt barn om dagen eller kanske be dem sjunga sången de fick träna på.

Nästa vecka går eleverna 3 dagar i skolan (måndag-onsdag) då det är studiedagar torsdag och fredag. Frita har öppet som vanligt torsdag och fredag. Meddela frita vid eventuella förändringar av tider i god tid.

Vi ger inga läxor nästa vecka då det är en kort vecka. Nya läxor ges vecka 41 som vanligt, då läs-läxa och engelska ord.

Nästa vecka på tisdag (efter slöjden) går vi till biblioteket. Där ska vi få lyssna till boksamtal samt låna nya böcker.

Den 4 oktober kommer Kungsfoto och tar personliga fotografier på eleverna.

Trevlig helg!

Sofia Helena Lisa Gunilla Johnny
 

Översikt vecka 40

Svenska: Vi arbetar vidare med huset. Denna vecka skriver vi kap. 3. Vem flyttar in i huset?  Vi fortsätter arbetet med läsdusch varje dag.

No: Denna vecka blir det ingen NO, då det är studiedag på torsdag. Men vecka 41 börjar vi med NTA lådan förändringar.

Engelska: Vi arbetar vidare med djur.

So: Vi arbetar med världsdelarna. Vi arbetar med Asien.

Matematik: Vi avslutar mätning och börjar med nytt område.    

Idrott: Det blir ingen idrott då det är studiedag på fredag. Men start vecka 41 är idrotten inomhus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar