Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 8 september 2017

Veckobrev 37, klass 2

Hej!
Tiden bara flyger iväg, 3 veckor har vi varit igång i klassrummet. Denna veckan har vi varit på biblioteket och lånat böcker, dessa böcker använder vi bara i skolan. Glöm inte gå ner och låna böcker på Vårt fina bibliotek här i Åby. Halva klassen har även varit på badhuset i Åby, bra simmat månegruppen!

I svenskan har vi börjat prata om känslor, hur ser jag ut när jag är arg, glad, förvånad mm. Vi pratar även om hur man kan prata genom kroppsspråket. I matten har vi gjort exempelhäftet gällande matteforskningen, tar lite tid innan man lär sig koppla av och jobba för sin egen skull och inte tävla med kompisarna. Vi har även haft genomgång av positionssystemet, ental, tiotal och hundratal. På No har vi pratat om ögat och dess delar.

Nästa  vecka har vi hälsovecka på skolan, varje morgon går vi en gemensam promenad ca 15 min.Vi kommer parvis diskutera en frågeställning rörande frukost, sovtider mm. På fredagen den 15 sept avslutar vi hälsoveckan med skoljoggen. Alla på skolan har en gemensam uppvärmning, därefter springer vi en slinga på kärleksstigen. När vi kommer tillbaka till skolan får eleverna frukt och dricka. Vill du läsa mer om Skoljoggen och dess betydelse sök på; www.skolidrott.se/skoljoggen
Eleverna kan komma ombytta till skolan, vill man byta om efteråt finns möjligheten men duscha kommer vi inte att göra. Tänk på bra skor!

Skolsköterskan kommer på tisdagen den 19 sept ha tillväxtkontroll, längd och vikt. Är det någon avvikelse hör hon av sig till respektive vårdnadshavare. Hon vill skicka med en lapp inför, vi skickar den på mail idag.!

Nästa vecka:
Måndag: madiagnos 1, musik
Tisdag: Idrott, läsläxa
Onsdag: maforskning, No-hälsa, FÖRÄLDRAMÖTE 18.30-19.30
Torsdag: Simskola solgruppen
Fredag: Skoljoggen

Trevlig helg!
önskar
Lena, Ida och Annelie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar