Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 1 september 2017

Varmt välkomna till ett nytt läsår!

Hej och varmt välkommen till ett nytt läsår på Sandtorpsskolan och Åbymoskolan!
Jag kan nu lägga bakom mig mitt första halvår som rektor på de båda skolorna. Ett halvår som för mig handlat mycket om introduktion och göra sig bekant med mitt nya uppdrag, lära känna barn, personal och rutiner samt rekrytera personal. Min erfarenhet ifrån min förra rektorstjänst, är att det tar minst ett år innan man blivit varm i kläderna och varit igenom alla delar i ett helt verksamhetsår. Det är fortfarande många saker att ta till sig och lära sig, men jag börjar känna mig mer och mer hemma och jag trivs jättebra!

Vi har haft en jättefin läsårsstart på båda skolorna och vi rektorer vill tacka alla barn och all personal som gjort det möjligt!


Vi har anställt flera nya inför läsåret 2017/2018 och har en bra bemanning, förutom två vakanta lärartjänster. Ena tjänsten är en tjänst som speciallärare/svenska som andra språk och den andra tjänsten är en klasslärartjänst i årskurs 5. Vi ser ändå att vi löser detta i nuläget, men vår förhoppning är att kunna anställa under hösten, för att kunna lösa de sista knutarna.


Då jag är relativt ny på jobbet och många inte känner mig, så kommer en liten presentation. Jag heter Frida Dahlström, är 38 år och bor på Vikbolandet. Familjen består av min sambo Fredrik, min bonusson Jim på 19 år och min lilla son Elliot på 1,5 år. Jag är uppvuxen i Norrköping och utbildad lärare för de lägre åldrarna.

Jag har varit en arbetsmyra sedan jag gick i årskurs 8, men om man ska lyfta det pedagogiska så har jag arbetat främst i Finspång som lärare samt tre år utomlands, samt arbetat som studierektor under fem år. Jag brinner för att hjälpa andra människor och det har jag fått möjlighet till inom de jobb som jag haft inom service, vård/omsorg, som god man/förvaltare och främst inom skolans värld.

Jag ser det som ett privilegium att få vara en del av ert/era barns skolutbildning med allt vad det innebär. Tillsammans med personal och er vårdnadshavare, vill jag ge alla barnen i våra två skolor de bästa förutsättningarna för att få en så bra skolgång (skola samt frita) som möjligt och få er/era barn att utvecklas till sitt ”bästa jag”!   


Jag uppmanar till sist att vara sparsamma med att be om ledighet för ert/era barn. Vi på skolan kan bevilja max 10 skoldagar per läsår och ledigheten får då inte ligga under tiden som eleverna har nationella prov (gäller elever i årskurs 3 och 6).

 
Varmt välkommen att höra av dig om det skulle vara något! 


Vänliga hälsn. Frida Dahlström

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar