Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 8 september 2017

Klass 3 - veckobrev för vecka 37

Hej!
Nu avslutar vi höstterminens tredje vecka. Den här veckan har tyvärr varit full av förkylningar hos både elever och personal. Som mest var nio elever sjukanmälda under en skoldag! Vi påminner varandra om att tvätta händerna noga och har varit extra sparsamma med kramar för att undvika att bli smittade. Kom i håg att sjukanmälan sker som vanligt till talsvar på nummer 011-444 14 96 och att detta görs varje dag vid frånvaro.


 Både Helena och Sofia har varit sjuka under stora delar av veckan och då har Lisa haft klassen.  Vi har hunnit med mycket roligt trots en liten klass till antalet. I svenskan har vi arbetat med såväl läsförståelse som friskrivning i form av skrivprojektet "Huset". Det uppskattades mycket av eleverna som har gott om fantasi att skriva egna texter. I matematiken har vi arbetat med mätning, både i boken men också i praktiken. Eleverna har också förberett sig inför de kommande utvecklingssamtalen genom att fylla i en självskattning samt gjort inbjudningskort. Vi påminner er som inte bokat tid att göra det så snart som möjligt!


Nästa vecka
Nästa vecka är det hälsovecka för alla elever på Sandtorpsskolan.  Vi alla kommer gå en gemensam morgonpromenad varje morgon för att få en pigg start på dagen. Under veckan kommer också frågor rörande hälsa uppmärksammas och integreras i olika ämnen. Veckan avslutas med "skoljoggen" under fredagen.  Eleverna får gärna komma ombytta redan på morgonen. Det kommer inte finnas möjlighet att duscha efter men eleverna får byta om ifall de vill.  Tänk på att ha bra skor!


På onsdag den 13/9 är det dags för föräldramöte mellan kl. 17:30-18:30. Vi hoppas att så många som möjligt kan komma!


Trevlig helg!


Hälsningar från Sofia, Helena, Lisa, Gunilla och JohnnyInga kommentarer:

Skicka en kommentar