Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 1 september 2017

Klass 3 - Veckobrev för vecka 36

Hej där hemma!

Ännu en härlig vecka är avslutad. Idag, fredag hade vi en fantastisk dag uppe vid Platta berget tillsammans med hela skolans elever och personal. Vi har arbetat med skolans fyra visionsord.

Alla eleverna har denna vecka fått hem en läsläxa. Läxan ska återlämnas på måndag. Läsläxorna kommer även fortsättningsvis att vara från måndag till måndag.

Nästa vecka på tisdag kommer vi lägga ut en länk för bokning av utvecklingssamtalstider. Länken kommer att läggas i ett separat blogginlägg. Vi kommer under veckan påbörja förberedelser inför utvecklingssamtalen som sker vecka 38 för Sofias mentorselever (Lisas gamla) samt vecka 39 för Helenas mentorselever.
Från och med denna vecka kommer eleverna fortsättningsvis att på tisdagar få en engelskaläxa. Engelskaläxan kommer att vara tisdag till tisdag.

Trevlig helg!
Sofia, Helena, Gunilla och Johnny

Ämnesöversikt för veckan, som ni även gärna får samtala om hemma.
Svenska: fortsatt arbetet med Huset, alfabetisk ordning och läsförståelse.
Matematik: mätning, jämförelser och uppskattning av längd.
SO: Jordens mittpunkt, hur är Jorden uppbyggd och världsdelar.
NO: bondgårdsdjur
Eng: food
Idrott: friidrott, väder efter väder och bra skor att springa i utomhus.
Bild: tredimensionella frukter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar