Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 25 augusti 2017

Veckobrev v. 35. Åk 1.

Hej hem!!

Första veckan har gått jättefort!! Det har varit roligt att få lära känna era underbara, trevliga, glada barn. Det är en härlig grupp att arbeta med och vi har kommit igång med flera ämnen under veckan. I svenska har vi arbetat med bokstaven Oo och barnen har fått en arbetsbok "Den magiska kulan". Idag har Lina suttit med barnen en och en och lyssnat och kollat lite hur barnen ligger till med bokstäver och läsning. Detta inför kommande läsläxor nästa vecka. I matten har vi arbetat med talen 0 och 1, samt tallinjen. Matteboken är en fortsättning från förskoleklassen och heter " Favoritmatematik". Närmre presentation görs på föräldramötet. 

Nästa vecka på måndag kommer barnen att få sin första läsläxa.  Den kommer att delas ut på måndagar och på fredagar får barnen läsa i skolan och lämna in tillhörande läxbok. Försök att läsa lite varje dag och gör gärna sidan i läxboken tillsammans. Nästa fredag kommer vi att ha en gemensam dag för hela skolan. Då vi ska arbeta med våra 4 visions ord, Kunskap, Ansvar, Trygghet och Glädje. Vi kommer att gå till skogen och arbeta i blandade grupper och ha roligt tillsammans. Ta gärna med en vattenflaska och vill man får man självklart ta med en frukt. Tänk på kläder efter väder!!

Välkomna på föräldramöte onsdagen den 13/9 kl. 17.30-18.30. 

Vi kommer att ha utvecklingssamtal v. 39. Under nästa vecka kommer vi att skicka ut en länk där ni kan gå in och boka er på utlagda tider. Mer information kommer då!


Barnens ord: 

Vi har jobbat med boksatven Oo. Vi har haft musik. Vi har jobbat med matte. Vi har haft gympa. Vi har haft So och jobbat med regler. Vi har haft svenska. Vi har målat Mandalas. Vi har gjort namnlappar till lådan. Vi har satt in register i pärmarna. Vi har jobbat med kalendern. Vi har haft matte varje dag. Vi har skapat ormar från bokstaven O. Vi har fått läsa för Lina. Vi har haft rast. Vi har haft elevens val.  Vi har lyssnat på en bok. Vi har varit i olika grupper. Vi har haft fritids. Första dagen åt vi glass och släppte iväg ballonger med våra visions ord tillsammans med hela skolan. 


V.35

Sv: bokstaven Mm och en läsande klass.
Ma: Talet 3 och begreppen fler, färre och lika många.
No: Årstider.
So: Inför utvecklingssamtal.
Eng: Färger.
Bild: Självporträtt.
Idrott: Bollekar.

LÄXA: Läsläxa kap 1 ( s. 8-11). Mån-Fre och läxboken. 


Trevlig helg!!

Pernilla, Lina och Tove.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar