Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 25 augusti 2017

veckobrev åk2, v35

Hej Hem!

Första veckan har gått jättefort! Det känns kul att få vara igång och träffa eleverna igen, många härliga sommarminnen har ventileras och alla ser vi fram mot ett nytt läsår! Vi hade en uppstart tillsamman med alla klasser på skolan, rektorn pratade om våra visionord som vi jobbar efter här på skolan. Kunskap, Ansvar, Trygghet, Glädjde. Dessa ord var inget nytt för era barn då de har funnits med sedan deras tid i f-klass. Rektorn skickade även iväg ballonger för varje ord hon pratade om, därefter sjöng vi tillsammans några sånger och som avslutning åt vi glass. På eftermiddagen arbetade vi med betydelsen av orden i klassrummet.

Denna veckan har vi bla jobbat med svenska där vi har fortsatt med det som vi avslutade med i våras, skriva saga/berättelse. På matten har de fått en ny bok, till mångas glädje! Eleverna är i full gång och jobbar, mycket repetition i första kapitlet. På So har vi pratat om regler, varför finns det regler, hemma, skolan, samhället, trafiken mm. No har vi börjat prata om kroppen, eleverna fick se en film om ögat. Fredagen avslutades med lilla aktuellt.

Vi har även idag fredag fått en ny elev, vi hälsar henne välkommen till klassen.

Nästa vecka kommer vi att köra igång med "läsdusch" en lässatsning för åk 2 och 3. Syftet är att stärka läsningen för alla elever. Vi kommer jobba med detta 20 minuter varje dag i 9 veckor.
Vi kommer även vecka 36 börja med "matteforskningsprojektet" som kommer pågå under hela läsåret. Projektet är uppdelat i 3 perioder, första perioden är v.37-42, spännande tycker både barnen och vi pedagoger.
Mer information om både "läsdusch" och "matteforskningsprojektet" kommer vi ge på Föräldrarmötet.

Bra att komma ihåg:
  • Föräldramöte onsdagen den 13/9 kl. 17.30-18.30 (samma tid för alla klasser på skolan).
  • Utvecklingssamtal vecka 38, under nästa vecka kommer vi lägga ut en länk där ni går in och boka på utlagda tider. (samma system som förra året).
  • Idrott har vi på tisdagar 
  • Bad har vi på torsdagar, halvklass, månegruppen börjar v36, Solgruppen v.37 osv 
  • Läsäxa kommer att vara tisdag- tisdag, läs gärna flera gånger/vecka. 
  • Matteläxa skickas med hem vid behov. 
  • Fredagen den 1/9 går vi tillsammans med alla elever och pedagoger på skolan till platta berget för lek och trevlig gemenskap. Frukt  är helt ok att skicka med!


Måndag: sv, ma, musik
Tisdag: Idrott, ma
Onsdag: bild(solgruppen)/sv, no, eng
Torsdag: ev, so, ma
Fredag: Skogen, lilla aktuellt

Trevlig helg!

önskar

Lena, Ida och Annelie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar