Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 25 augusti 2017

Veckobrev åk 3, vecka 35

Veckobrev 35
Hej hem!
Det har varit en fartfyllt uppstart med mycket skratt! Måndagen började med ballonger och glass. Det var förväntansfulla barn vi tog emot och vi ser fram emot en lärorik termin tillsammans!
Under måndagen fick alla barn med sig nya kontaktböcker, schema, anhörighetsblankett, samtycktesblankett och några kostblankett. Fyll i blanketterna och lämna tillbaka till skolan. 
Under tisdagen jobbade vi med skolans visionsord: trygghet, ansvar, kunskap och glädje. Barnen fick reflektera över vad varje ords innebörd och skriva och rita bilder till det. Allt mynnade ut i stora pappersballonger som nu sitter uppe i klassrummet.
Nu inför en ny termin kan det vara bra att kolla över extra kläder som finns i skolan ex. stövlar, regnkläder och strumpor. Hjälp oss att märka upp kläderna med ditt barns namn.
Nytt för terminen är att resurspedagogen Catrin Hellström kommer att vara delar av onsdagarna i klassen. Catrin är en länk för övergången mellan årskurs 3 och årskurs 4.
Vi kommer att skicka ut en inbjudan till föräldramöte inom kort men datum är satt och det blir den 13 september kl. 17.30–18.30.
Utvecklingssamtalen kommer att bjudas in under vecka 38 eller vecka 39. Vi kommer att lägga ut en bokningslänk på bloggen framöver.

Nästa vecka går barnen efter sitt nya schema. På tisdag efter slöjden kommer vi att gå till biblioteket för att låna nya läseböcker i klassrummet. Vi kommer tillbaka till lunchen.
På fredag kommer hela skolan att ha en visionsdag med våra visionsord. Vi kommer att ha olika lekar och uppgifter på platta berget under hela förmiddagen. Tänk på att vi är ute så kläder efter väder. Vi kommer tillbaka till skolan vid lunchen. Därav utebli idrotten för båda grupperna på fredag.
Fredag vecka 36 börjar idrottslektionerna som vanligt. Vi kommer att vara ute ett par veckor nu framöver så kläder efter väder och bra skor att träna utomhus med.  Vi kommer att börja med friidrott.
Nästa vecka börjar vi med läsläxorna igen. Alla barn har en egen läsebok med schema som ni vårdnadshavaren kan skriva en kommentar och signatur varje vecka. Läsläxan är måndag till måndag.
Nästa vecka kommer vi också att sätta igång med skolans lässatsning som heter läsdusch. Syftet med läsdusch är att stärka läsningen för samtliga elever. Under 9 veckor i 20 minuter kommer ditt barn att arbeta med upplevelseläsning, mummelläsning och skrivläsning.

Svenska: Vi arbetar med ordklasserna (adjektiv, substantiv och verb) Vi börjar att skriva första kapitlet till deras bok: huset.
Engelska: Reception från åk 2
No: Bondgårdsdjur
So: Vi fortsätter arbetet med geografi. Vi kommer lära oss om jordens utseende och födelse.
Matematik: Repetition av talen 0-1000. Nytt för denna termin är att vi nu enbart kommer ha matematikläxa vid behov, t.ex. i form av repetition eller extra övning.Trevlig helg!
Hälsningar

Helena Sofia Lisa Gunilla Johnny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar