Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

måndag 25 april 2016

Veckobrev-17. Åk 3.

Hej!

Nu är vi klara med Nationella proven :) Eleverna har kämpat jättebra och tyckt att det har varit roligt!

Tisdagen den 24/5 kl 16.00-18.00 har jag, Kristina och Catrine "Öppet hus" för er föräldrar tillsammans med eleverna. Då får ni titta på proven och vi finns tillgängliga för att svara på frågor. Om ni känner att ni vill ha ett möte till med mig erbjuder jag självklart det innan sommarlovet. Då bokar vi tid tillsammans efter "Öppet hus"!

Imorgon går klassen till Föreningsarkivet här i Åby tillsammans med Kristina och Tove efter slöjden. Jag är kvar i skolan och träffar förskoleklassen och samtidigt kommer den blivande förskoleklassen från förskolorna hit till Sandtorpet och hälsar på.

På fredag arbetar vi med vårt visionsord  "Glädje" tillsammans på skolan.  Vi kommer då att ha gemensamma aktiviteter i blandade grupper i alla åldrar.

Alla våra larver har nu blivit puppor och vi hjälptes åt att flytta över dem i fjärilshusen idag. Vi jobbar vidare med puppans delar, funktion och pratar även om silke och sidentyger.

Vi jobbar med:

Sv: Avsluta arbetet med författare, gemensam sammanfattning, Temadag-Glädje.
Ma: Problemlösning och multiplikationstabellerna
No: NTA-Fjärilar
So: Samhället och historia i närmiljö.
Eng: Rep, färger, djur och att räkna.
Bild: Akvarell.

Läxor: Problemlösning (vi arbetade med liknande problem på mattelektionen idag) begrepp från NTA-arbetet.

Den här veckan har vi en Prao-elev från åk 6 hos oss. Han heter David och kommer att vara med i skolan mån-tor.

PÅMINNELSE:

Sjukanmälan på Talsvar
Från och med måndagen den 2 maj 2016 kommer frånvaroanmälan ske genom Talsvar. Ni ringer telefonnummer 011-444 14 96. På telefonsvararen finns tydliga instruktioner, men här kommer en sammanfattning av dem:

- Elevens personnummer knappas in
- Om frånvaron gäller hela dagen trycker man 9
- Gäller frånvaron en annan dag, så knappar man in datum, t ex 120312, och trycker 9 för hel dag.
- Gäller frånvaron bara del av dag anger man startdatum, starttiden med fyra siffror, t ex 0815, och därefter slutdatum och sluttid.

- Man kan alltid trycka * för att komma tillbaka till början av meddelandet och # för att få hjälp.

Sjukanmälan ska göras varje dag, om man inte redan från början kan ange hur många dagar frånvaron kommer att gälla. Ledighetsansökan görs fortfarande på papper.

Läsa mer om detta på det hemskickade pappret som vi skickade hem v. 15. Hör av er om det har kommit bort eller om ni har några frågor. 


Ha en fin vecka!
Lina och Kristina.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar