Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

söndag 17 april 2016

Klass 2 - Veckobrev för vecka 16

På tisdag är det dags för vaccinationerna, jag har skickat ut ett separat e-post meddelande och har du inte fått det så maila mig så ordnar jag det. Det kommer inte att vara någon idrottslektion den här dagen utan vi arbetar på i klassrummet och vaccinationerna kommer att genomföras direkt från morgonen.


Den här veckan är det dags för vårens lästema.
Vi arbetar som ni vet med läsfixarna och "en läsande klass". Utifrån det arbetet kommer vi att lära känna  flera olika moderna författare och tillsammans sammanställa författarporträtt som kommer sättas upp i matsalen tillsammans med arbeten som de andra klasserna gör. I svenskan jobbar vi annars mycket med dikter just nu, som en del av vänskapstemat som barnen arbetar med på musiken och dramalektionerna.

I no arbetar vi med nta-temat "fast eller flytande". Vi har nu kommit fram till den delen som handlar om "flytande". Vi får lära oss nya härliga ord som viskositet och fluiditet :D och med skräckblandad förtjusning får vi med fingrarna förstå vad orden innebär.

I matematiken har vi arbetat med två och tredimensionell geometri, arbetet har de senaste veckorna rullat på väldigt bra för alla i klassen, det märks att geometri är roligt och de mål jag som pedagog har satt upp jobbar sig hela klassen snabbt förbi. Roligt! Veckan som kommer nu är det dags att arbeta med volym.

so-lektionerna arbetar vi med hur och varför vi bosatt oss och bosätter oss där vi gör i Sverige. Vi tittar på skogen, landet, fjället, kusten och staden. Barnen gör enskilda forskningsarbeten.

Måndag
Veckans ord J-ljudet 
Läsläxa med skrivuppgift på temat "läsfixarna"

Tisdag
Det är ingen idrott då Sofie är ledig.
Idag är det vaccination, se separat utskickat mail.

Torsdag
Simning för de som tränar sin simning.
Ta med handduk och badkläder.

Fredag
Vi går igenom läxorna tillsammans.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar