Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

tisdag 19 april 2016

Klass 2 - Läsveckan; Martin Widmark Martin Widmark

Martin föddes 1961, han föddes den 19 mars i Linköping. Han hade en mamma och en pappa och två syskon. Martin var busig i skolan och tyckte inte om att skriva. Han och några kompisar börjar spela in böcker själv på en kassettbandspelare. Han provar på många olika jobb. Han jobbade på en fabrik. Tillslut pluggade han till lärare och jobbade som lärare i 20 år.
När han får barn börjar han berätta sagor för sitt barn. Ett förlag hörde sagan och skrev en bok om den. Från 2000-2010 skrev han över 50 böcker.

Han skriver sina böcker i en skrivarstuga i sin trädgård. Han har skrivit LasseMaja, Nelly Rapp och många fler. Hans böcker har blivit film, spel och tv-program.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar